Coșuri și puncte negre cauzate de masca de protecție. Cum scapi de ele

În ziua de astăzi cu toții purtăm mască de protecție, fie la job pe o durată de 8-9 ore, fie la magazin atunci când mergem după produse alimentare. După o zi de lucru, atunci când ajungi acasă observi mici coșulețe, iritații, roșeață sau chiar pete în zona unde a fost masca. Acest lucru se întâmplă, deoarece masca provoacă transpirație, pori înfundați, sebum și murdărie, adică un mediu favorabil pentru apariția unui coș.

O îngrijire corectă a tenului va preveni apariția acneei și ne va proteja de iritații, la fel cum purtatul măștii ne protejează de boli.

Urmați câteva sfaturi pentru a vă proteja de "mascnee":

 • Spălați-vă pe față de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Folosiți o spumă de curățare blândă, care să nu irite și să nu usuce tenul. Pentru dimineața puteți alege un gel sau spumă cu pH scăzut pentru a înlătura excesul de sebum, iar pentru seară puteți alege o spumă cu acid salicilic, care va curăța porii în profunzime, dar în același timp va păstra nivelul de hidratare al pielii.
 • Feriți-vă de produse care usucă și sensibilizează tenul pentru a susține bariera pielii. În cazul în care agresați tenul riscați ca pielea să devină vulnerabilă la bacterii.
 • Hidratați tenul, pentru a evita iritațiile. Folosiți creme sau seruri pe bază de acid hialuronic. Lipsa hidratării pielii este o greșeală deseori întâlnită în rândul persoanelor care suferă de acnee.

  Pentru a trata coșurile deja apărute introdu în rutina ta de îngrijire plasturii pentru coșuri, pe care trebuie să-i aplici pentru minim 8 ore. Aceștia vor minimiza inflamația, vor reduce roșeața și de asemenea vor proteja pielea de mască. Plasturii se aplică doar pe un ten curat și demachiat pentru a avea efectul dorit. Aplică plasturele cât mai rapid pe zona în care simți că vrea să iasă un ”monstru” și atunci el va dispărea mult mai rapid.

  Pentru a curăța porii în profunzime de sebum și murdăria acumulată poți folosi un produs pe bază de acid salicilic. Acesta va minimiza porii, va reduce inflamația și va curăța tenul de punctele negre. Ai grijă la procentaj și nu uita să aplici o cremă hidratantă după ce produsul cu salicilic se va absoarbe.

  Sale

  Unavailable

  Sold Out